Trwają prace nad tym, aby na Państwa stołach mogły zagościć polskie, stare odmiany Żagiel, Aster, Kolia, Drob, Mila, Pierwiosnek. Z nieukrywaną satysfakcją będziemy pakować te odmiany. Piękny mazurski Żagiel wyhodowany w dawnej Olsztyńskiej Hodowli Roślin przez prof. Zdzisława Błońskiego w SHR Dybowo, położonej kilka kilometrów od Mikołajek na półwyspie otoczonym wodami jeziora Śniardwy w sercu Mazur. Jasno kremowy miąższ, delikatny smak i skórka czynią tą odmianę niepowtarzalnym elementem polskiej tradycji kulinarnej. Dodatkowa podwyższona odporność na choroby, niedobory wody i wysokie temperatury powoduje, że z pewnością pretenduje do produkcji ekologicznej lub tej integrowanej z ograniczonym zastosowaniem pestycydów. Już niebawem zbiory i pierwsze partie do nabycia w CN Nidzica. 100% Produkt Polski

 




Źródło:
Profil socialmedia AgroSad

 

By admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *